Serie: ‘Roots’ (2016)

mv5bmtu4ote4mzu2m15bml5banbnxkftztgwnze3odqwote-_v1_uy1200_cr8506301200_al_

 

Het verhaal

Het verhaal begint aan ‘t einde van de 18e eeuw. Kunta Kinte wordt onschuldig gevangen genomen en als slaaf verkocht in Noord-Amerika. Hij wordt gedwongen te werken en komt bij slaaf Fiddler terecht.
Kunta trouwt met de slavin Belle en krijgen een dochter, Kizzy.
Kizzy heeft in het geheim leren lezen en groeit op met een blanke leeftijdsgenoot. Kizzy wordt inmiddels onverwachts doorverkocht aan Tom Lea in North Carolina.
Kizzy raakt hierdoor het contact van haar vader en moeder kwijt, ook de plek waar zij als jong meisje is opgegroeid.
Tom heeft Kizzy gebruikt om zich te ontladen en heeft Kizzy in het geheim zwanger gemaakt. Hun zoon George is het lievelingetje van Tom. Kizzy heeft het hier moeilijk mee. George gaat met Tom naar hanengevechten. George oefent hierin om te kunnen vechten met de sterkste haan. Hij krijgt de bijnaam Chicken George. George trouwt op jonge leeftijd met slavin Mathilda en krijgen een aantal kinderen. George wil zijn vrijheid kopen met de hanengevechten die hij kan winnen en sluit deze deal met zijn meester. Wanneer de volgende wedstrijd wordt verloren, wordt hij door zijn meester meegegeven naar Engeland.  Na jaren keert George terug tijdens de Amerikaanse oorlog en zoekt Tom Lea op. Hij ontdekt dat zijn gezin een nieuwe meester heeft, Benjamin. Zijn kinderen zijn inmiddels groter geworden en sommigen al getrouwd. Zijn zoon Tom, die hernoemt is naar zijn meester, is met zijn vrouw in verwachting van hun eerste kind. Dit kind is uiteindelijk de grootmoeder van de schrijfer van dit verhaal, Alex Haley.

Productie

De serie is gebasseerd op de gelijknamige televisieserie uit 1977. De serieus zijn gebasseerd op een roman van Alex Haley. De serie heeft een budget van 50  miljoen
Speelduur: 120 minuten per aflevering, 383 minuten in totaal.
De serie is geproduceerd in de Verenigde Staten.
4 september 2016 ging de serie van start op de Nederlandse televisie.
De serie is geregisseerd door Alissa M. Kantrow en Ann Kindberg.

Cast

Malachi Kirby
Nokuthula Ledwaba
Emayatzy Corinealdi
Forest Whitaker
Anika Noni Rose
Regé -Jean Page
Erica Tazel
James Purefoy
Katie McGuinnes
Matthew Goode
Jonathan Rhys Meyers
Shannon Lucio
Tony Curran
T.I.
Lane Garrison

Mijn mening

Een onwijs mooie serie, remake uit 1977 die ik niet heb gezien. Ik was zeer onder de indruk van de trailer die inging voor de serie op televisie van start ging. De serie gaat over de slavernij en bevat toch schokkende beelden, ik kan me voorstellen dat mensen heeft daarom al niet graag willen zien.  Daarnaast is de serie goed te volgen. Per week ging de serie over een volgende generatie, waardoor je ook geen aflevering kon missen. De serie is goed geacteerd en zeer boeiend.

Cijfer: 8

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s