Film: ‘Hotel Transylvania 2’ (2015)

102776-300

 

Het verhaal

Graaf Dracula heeft na het eerste deel van de film-serie zijn hotel ook opengesteld voor menselijke gasten. Inmiddels zijn er zeven jaren verstreken en gaat zijn dochter trouwen met een mens, Johnny.
Dochter Mavis raakt zwanger van een zoontje, Dennis. Dennis groeit op in het hotel in Transylvania onder de monsters. Mavis heeft liever dat hij op de menselijke manier wordt opgevoed en heeft hier weleens een discussie over met haar vader. Graaf Dracula wil graag dat zijn kleinzoon leert vliegen zoals een vleermuis. Mavis en Johnny boeken een reis naar de mensenwereld om Mavis deze te laten zien, volgens Mavis is het een paradijs en een goede omgeving om Dennis op te laten groeien. Wanneer Dennis alleen veblijft bij zijn opa Dracula, leert hij de kneepjes van de monsters en oefenen van vliegen en veranderen in een vleermuis. Graaf Dracula is trots op zijn kleinzoon. Wanneer Mavis besluit onverwachts sneller terug te komen naar het hotel, probeert Dracula snel te doen of er niets aan de hand was. Op Dennis volgende verjaardag hadden Mavis en Johnny plannen gemaakt te verhuizen naar de mensenwereld, maar krijgen ze onverwachts bezoek van Graaf Dracula’s vader die niet al te blij is met de veranderingen in het Transylvania hotel. Hij wil geen mensen!

Productie

De film is geregisseerd door Genndy Tartakovsky.
7 oktober 2015 ging de film in Nederland in premiere.
Filmbudget: 14 miljoen dollar
Opbrengst: 449 miljoen dollar.
Voorloper: Hotel Transylvania 1; 2012.
De film is ook uitgegeven in 3D versie.

Cast

Adam Sandler
Andy Samberg
Selena Gomez
Saul Andrew
Kevin James
Steve Buscemi
David Spade
Keegan-Michael Key
Mel Brooks
Fran Descher

Mijn mening

Een zeer leuke kinderanimatie-film voor het hele gezin. De film is absoluut niet eng. Al zou je denken door de monsters en eventuele schrikeffecten. De film bevat een vleugje volwassen humor wat ook de volwassen kijker aan het lachen maakt, mij tenminste. Ook de hoofdpersonages zijn  de stemmen ingesproken door bekende acteurs en actrices die ik meteen herkende, ook goed uitgekozen vind ik !
Ik ben fan van de film-serie en hoop dat hier nog een deel van zal komen.

Cijfer: 8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s