Film: ‘Finding Dory’ (2016)

103807-300

 

Het verhaal

Dit verhaal gaat over Dory en speelt zich af een jaar na de gebeurtenissen uit Finding Nemo. Dory is nog steeds de vergeetachtige blauwe vis, zij herinnert dat zij nog ouders heeft en wil deze terug vinden. Marlin en Nemo willen Dory helpen haar ouders terug te vinden maar staat hen allen een groot avontuur te wachten. Ze belanden onder andere in een revalidatiecentrum voor zeedieren en ontmoeten hier nieuwe zee-genootjes.
Dory doet haar best en herinnert zich hier en daar momenten uit haar jeugd waardoor zij haar ouders misschien wel terug zal vinden.

Productie

De film is geregisseerd door Andrew Stanton.
De film ging 29 juni 2016 in Nederland in premiere.
Finding Nemo is het vorige deel van de film-serie die je niet perse gezien moet hebben als eerst. Deze kwam uit in 2003. Deze animatie-kinderfilm is geproduceerd in de Verenigde Staten.
In 2012 werd al bevestigd dat er een vervolg op Finding Nemo zou komen, In april 2013 werd de titel Finding Dory aangekondigd en de productie gestart.
Zangeres Sia heeft de titelsong voor de film gezongen ‘Nat King Cole’

Cast

Engelse Versie:
Ellen DeGeneres
Albert Brooks
Hayden Rolence
Ed O’Neil
Kaitlin Olson
Ty Burell
Diane Keaton
Eugene Levy
Idris Elba
Dominic West

Nederlandse Versie:
Annick Boer
Has Drijver
Thijs Overspelt
Loek Peters
Nicolette van Dam
Jeroen Spitzenberger
Huub Dikstaal
Marcel Jonker
Richard Groenendijk

Mijn mening

Een vervolg op Finding Nemo waar ik serieus al sinds 2012 al op heb gewacht.. ik wist dat zij ermee bezig waren en nu zie ik in dat het enorm wat tijd voor de makers heeft gekost tot de film wordt uitgebracht. Het leuke is dat ik zelf jong was toen de film Finding Nemo uitkwam, nu heeft de film kijkers van een hele andere generatie bij Finding Dory. Toch vond ik ook dit deel erg leuk en heb weer genoten van de film. De film is weer erg mooi gemaakt en zeker leuk voor de jonge kijkers. Je zou eigenlijk de film aan kunnen zetten voor het beeld en kunnen genieten alsof je naar een aquarium kijkt. Finding Nemo is de klassieker, Finding Dory heeft wat meer avontuur.

Cijfer: 9

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s